Fakivágás és tuskómarás 20 év tapasztalattal

A körülöttünk lévő természet világa többnyire magától növekszik, gyarapodik és rendeződik anélkül, hogy emberi kéz beleszólna. Gyakran észre sem vesszük, hogy új fák, növények fejlődnek, növekednek, avagy dőlnek ki, száradnak el, vagy halnak el valamilyen betegségtől környezetünkben. Ennyire természetesen zajlik ez a folyamat. Azonban mi emberek sokszor a természetközelsége miatt építünk, költözünk, élünk olyan miliőben ahol ez az élővilág körülvehet bennünket, legalább is minél közelebb legyünk hozzá.

Díjmentes árajánlat és felmérés: elérhetőségünk

Tulajdonképpen ez azzal jár, hogy gondoskodunk, felelősséget vállalunk a közelünkben élő fák, vagy növényeink és ez által saját magunk iránt is.

favágás lancfürésszel

favágás láncfűrésszel

Mi cégünk már több mint 20 éves tapasztalattal segíti és támogatja azokat az embereket és fáikat, ahol a természetes folyamatok veszélybe sodorhatják az ott élőket és féltve őrzött dolgaikat. Az ilyen kevésbé természetes és sokszor külső behatásoknak is kitett fáknak gyorsabban változik állapotuk, ami miatt gyakrabban törődésre és odafigyelésre van szükségük.

A fák állapot felméréséhez érdemes szakemberek segítségét kérni, akik pontosan meg tudják határozni egészségi állapotát, természetét, nagyságát, korát és ehhez mérten megtervezni a fakivágást, favágás munkálatait.

Nálunk a fák állapotfelvétele, a terep felmérése és a szakszerű tanácsadás nem jelent külön költséget a megrendelőnek. Minden olyan kérdést, amiben nem jártas a fa tulajdonos, pontosan érthetően elmagyarázunk számára, hogy átlátható legyen.

Természetesen nagyon sok technika és eljárás létezik a fák kivágását, gallyazását, és megmentését illetően. Sokat számít és nem mindegy a fának az életkora, magassága, típusa, koronájának szerkezete, levélzete.

Dolgozunk alpin technikával, amit leginkább magas fáknál alkalmazunk. A gallyazás, mely sokszor csak egy-egy veszélyesebb elszáradt ág levágását jelenti, gyakran megfiatalítja a fát.

Az emelőkosaras eljárás, a nagy méretű, széles magas fák esetében.

Fiatalabb egészséges fákat méretüktől függően szívesen mentünk azzal, hogy gyökeresen emeljük ki és helyezzük át új helyre. Vállaljuk a gépi tuskómarást, de ha igény van, rá gondoskodunk a zöldhulladék elszállításáról is.

Mindenképpen a fák megmentésére és a legkíméletesebb bánásmódra törekszünk. Igyekszünk a leghatékonyabban magas színvonalon és mindenki számára legmegfelelőbb módon eljárni.

Fakivágás és tuskómarás tekintetében várjuk szakmai hozzáértésünkkel megkeresését!

Favágás során, amikor egy természetes környezetet tisztítunk meg emberi erőkkel, eszközökkel nagyon fontos és elengedhetetlen a szakszerű eljárásmód és a tökéletes technika.

A vágási technika megválasztása rendkívül nagy hozzáértést igényel.

Komoly szaktudással kiválasztjuk a megfelelő eszközöket, ismerve az eszközök teljes technikai működését melyek rendelkezésre állnak bármilyen feladat során. Számtalan kellékkel dolgozunk például, láncfűrész, balta, fejsze, kötél, az alpin technika felszerelése. Ezzel is biztosítjuk a megfelelő munkakörnyezetet és az eredményes munkavégzést.

Fontos ismernünk a pontos előírásokat és mint tudjuk a favágásnak, csonkításnak, de még az ültetésnek is komoly szabályai vannak. Ezek a szabályok a fák védelméről szóló kormányrendeletbe lettek foglalva. Területenként az önkormányzat külön rendelkezhet még erről.

fakivagas

A mi szakembereink célja leginkább a fák metszése, gallyazása hiszen miért is kellene az élő fákat bántani, ha azt a környezet, vagy a fának állapota nem indokolja. Természetesen minden esetben, amikor hívnak bennünket egy fa kivágásához az első és legfontosabb momentum a fa állapotának felmérése. Gondosan szemügyre vesszük annak függvényében, hogy a megrendelőink építkezés, tereprendezés, esetlegesen éppen a környezet biztonsága érdekében hívtak ki minket.

Abban az esetben, ha építkezés kezdődik és a fa még nem olyan terjedelmes, igyekszünk gyökerével együtt kiemelni és áthelyezni egy másik számára megfelelő helyre. Ezzel megmentve a fát. Adódnak olyan helyzetek amikor ezt nem tudjuk megtenni, hiszen a fa már elérte azt a kort vagy magasságot. Ilyenkor egyszerűen gallyazunk, levágunk, és eltávolítunk ágaiból. Azokat a fákat, melyek nagyon magasra nőttek engedély birtokában leginkább alpin technikával csonkítunk, vagy vágunk, ami azt jelenti, hogy fentről haladunk lefelé.

Csapatban dolgozunk, törekedve egymás segítésére és a maximális biztonságra. Bármilyen munkát is végzünk a legelső lépés minden esetben a munkaterület lezárása, védve a munkatársakat és a többi embert. Munka végeztével megtisztítjuk a terepet. Ez jelentheti a tuskó gépi kimarását, a zöldhulladék elszállítását, avagy a gyökerestől kiemelt fa elszállítását.

Magas szintű tapasztalattal rendelkező kollégák várják megkeresését Ön és környezete védelmében.

Nálunk díjmentes az árajánlat és a felmérés: elérhetőségünk