Fakivágás és tuskómarás 20 év tapasztalattal

A körülöttünk lévő természet világa többnyire magától növekszik, gyarapodik és rendeződik anélkül, hogy emberi kéz beleszólna. Gyakran észre sem vesszük, hogy új fák, növények fejlődnek, növekednek, avagy dőlnek ki, száradnak el, vagy halnak el valamilyen betegségtől környezetünkben. Ennyire természetesen zajlik ez a folyamat. Azonban mi emberek sokszor a természetközelsége miatt építünk, költözünk, élünk olyan miliőben ahol ez az élővilág körülvehet bennünket, legalább is minél közelebb legyünk hozzá.

Díjmentes árajánlat és felmérés: elérhetőségünk

Tulajdonképpen ez azzal jár, hogy gondoskodunk, felelősséget vállalunk a közelünkben élő fák, vagy növényeink és ez által saját magunk iránt is.

favágás lancfürésszel

favágás láncfűrésszel

Mi cégünk már több mint 20 éves tapasztalattal segíti és támogatja azokat az embereket és fáikat, ahol a természetes folyamatok veszélybe sodorhatják az ott élőket és féltve őrzött dolgaikat. Az ilyen kevésbé természetes és sokszor külső behatásoknak is kitett fáknak gyorsabban változik állapotuk, ami miatt gyakrabban törődésre és odafigyelésre van szükségük.

A fák állapot felméréséhez érdemes szakemberek segítségét kérni, akik pontosan meg tudják határozni egészségi állapotát, természetét, nagyságát, korát és ehhez mérten megtervezni a fakivágást, favágás munkálatait.

Nálunk a fák állapotfelvétele, a terep felmérése és a szakszerű tanácsadás nem jelent külön költséget a megrendelőnek. Minden olyan kérdést, amiben nem jártas a fa tulajdonos, pontosan érthetően elmagyarázunk számára, hogy átlátható legyen.

Természetesen nagyon sok technika és eljárás létezik a fák kivágását, gallyazását, és megmentését illetően. Sokat számít és nem mindegy a fának az életkora, magassága, típusa, koronájának szerkezete, levélzete.

Dolgozunk alpin technikával, amit leginkább magas fáknál alkalmazunk. A gallyazás, mely sokszor csak egy-egy veszélyesebb elszáradt ág levágását jelenti, gyakran megfiatalítja a fát.

Az emelőkosaras eljárás, a nagy méretű, széles magas fák esetében.

Fiatalabb egészséges fákat méretüktől függően szívesen mentünk azzal, hogy gyökeresen emeljük ki és helyezzük át új helyre. Vállaljuk a gépi tuskómarást, de ha igény van, rá gondoskodunk a zöldhulladék elszállításáról is.

Mindenképpen a fák megmentésére és a legkíméletesebb bánásmódra törekszünk. Igyekszünk a leghatékonyabban magas színvonalon és mindenki számára legmegfelelőbb módon eljárni.

Fakivágás és tuskómarás tekintetében várjuk szakmai hozzáértésünkkel megkeresését!