A már kivágott fa helyén ne maradjon a tuskó, mi speciális tuskómaró gép segítségével eltávolíthatjuk azt.

Fontos és nagyon hasznos módszer a tuskómarás, hiszen esztétikailag is csúnya, ha ottmarad a tuskó, viszont ennél is rosszabb, hogy balesetveszélyes is lehet.

Keressen minket, hogy díjmentesen tudjunk Önnek árajánlatot adni.

Elérhetőségünk

Amennyiben a fakivágás szakszerűen megtörtént sajnos gondot okozhat a fatuskó amely ottmarad a megtisztított területen.

gépi tuskómarás

gépi tuskómarás

A föld alatt lévő nagyobb gyökerek miatt később a már nem élő fa helyén megsüllyedhet a talaj. Mindenképpen ajánlott a tuskómarás, ha igazán szép területet szeretnének a kivágott fa után hagyni. Abban nem is érdemes reménykedni, hogy az ottmaradt fatuskó majd lebomlik, vagy a természet felemészti. A tuskómarás nem csak esztétikai szempont miatt fontos, hanem valóban balesetveszélyes is lehet az ottmaradt tuskó.

Sajnos sok olyan eset fordult már elő (éppen velünk is), hogy egy kivágott fa tuskóját nem látva az autónk fennakadt a parkírozás során, ami csak a szerencsén múlt, hogy az autóban nem tett kárt.

Amennyiben igény van rá mi kézi erővel akár a fa gyökereit is eltávolítjuk!

Fontos megjegyezni, hogy a tuskómarás nem teljesen veszélytelen művelet. Minden munkavédelmi előírást betartva különös figyelmet kell szentelni annak, hogy a gépi tuskómarás közelében a munkavégző személyzeten kívül más nem tartózkodhat. Gyerekek és bámészkodók semmilyen esetben sem tartózkodhatnak a munkaterületen.

Díjmentes árajánlat készítése: Elérhetőségünk

tuskómarás

tuskómarás

Nagyon komoly előkészületek szükségesek a gépi tuskómarás elvégzéséhez. Sok esetben előfordult már, hogy a fába benőtt kerítés

drót, vagy kerítésoszlop veszélyes helyzetet idézett elő, így ezt megelőzendő alaposan meg kell vizsgálni a területet és a facsonkot. fatuskót. Amennyiben lehetséges minden törékeny tárgyat, amit veszélyeztethet a művelet óvni kell az esetleges sérülésektől. Autók, ablakok és minden olyan tárgyat ami kb. 10 méteres közelben van kimagasló figyelemmel kell megóvni és kezelni.

A tuskómarógép egy speciálisan erre a célra kifejlesztett munkagép.

Régen kézi erővel ásták ki a tuskókat, ami rendkívül megerőltető fizikai munka, meg nagyon veszélyes is, hiszen a fa gyökérzete nagyon ruganyos és a balta visszaüthet a szakember felé. A munkaórák számáról nem is beszélve, ami a kézi erővel történő kiásást illeti.